Hva skal jeg plante med lychnis coronaria?

Innholdsfortegnelse:

Hva skal jeg plante med lychnis coronaria?
Hva skal jeg plante med lychnis coronaria?

Video: Hva skal jeg plante med lychnis coronaria?

Video: Hva skal jeg plante med lychnis coronaria?
Video: Grow Lychnis [ Free Plants Forever [Gardening Allotment uk] [Home Growing Veg & Flowers 2024, Mars
Anonim

Rosecampion kombineres godt med mange andre planter. Rose campion kombinerer fint med rosa, lilla, lilla og blå blomster og kontrasterer godt med knallgule blomster. Den kan også kombineres med andre magentablomster som vinkopper (Callirhoe involucrata) eller floks.

Kan du dele lychnis Coronaria?

Det er mulig å formere Lychnis med frø, deling eller basal stiklinger. Siden Lychnis har relativt kort levetid, anbefales det at de deltes hvert 2.-3. år om våren.

Er lychnis Coronaria en flerårig plante?

Lychnis coronaria er en ypperlig plante for en solrik kant. En kortvarig staude, den danner klumper av sølvfilteblader som danner et behagelig bakteppe for lyse magenta-blomster på sensommeren. … Lychnis coronaria tåler de fleste veldrenerte jordarter, men gir den beste bladfargen i tørr jord.

Hva kan jeg plante med lychnis?

De vokser vakkert med alle slags sommerblomstrende stauder, inkludert Geranium, Grass og Verbascum. Her vokser Lychnis med Verbascum nigrum i en hage i nærheten. Verbascum nigrum er en villblomst og vil vanligvis vokse seg større og sterkere i den berikede jorda i hagekantene dine.

Beskjærer du lychnis?

Beskjær etter den første blomstringen. Kutt stauder tilbake til bakken om høsten. Vinter mulch for kjøligere områder. Forplant: ved å dele om våren (kjølige områder) eller høsten (varme områder).

Anbefalt: