Er amalgamfyllinger trygge i Storbritannia?

Innholdsfortegnelse:

Er amalgamfyllinger trygge i Storbritannia?
Er amalgamfyllinger trygge i Storbritannia?

Video: Er amalgamfyllinger trygge i Storbritannia?

Video: Er amalgamfyllinger trygge i Storbritannia?
Video: Noel Gallagher - Talks about Council Skies Lp, His Peers, TOTPs & more - Radio Broadcast 10/06/2023 2024, Mars
Anonim

De brukes ofte på de bakerste tennene fordi de er slitesterke, mens synlige fortenner vanligvis får hvite fyllinger. Den britiske tannlegeforeningen sier dental amalgam er trygt. Det har vært i bruk og grundig studert i 150 år som et restaureringsmateriale. Sikkerheten og holdbarheten er godt etablert.

Er amalgamfyllinger trygge NHS?

NHS, Oral He alth Foundation og British Dental Association har alle en lignende holdning. USAs Food and Drug Administration (FDA) « vurderer tannamalgamfyllinger som trygge for voksne og barn i alderen 6 år og oppover» basert på de beste tilgjengelige vitenskapelige bevisene.

Bruker britiske tannleger fortsatt amalgamfyllinger?

Amalgam kan misfarge tenner – metallatomene lekker inn i tannen og får den til å bli grå eller til og med svart. Dental amalgam er fortsatt mye brukt i Storbritannia og er faktisk standardvalget for fyllmateriale i de fleste situasjoner.

Bør jeg få fjernet amalgamfyllinger?

Bør tannamalgamfyllinger fjernes? Hvis fyllingen din er i god stand og tannlegen eller helsepersonell sier at det ikke er noen forråtnelse under fyllingen, fjerning av amalgamfyllingen anbefales ikke.

Kan fjerning av amalgamfyllinger bivirkninger?

Det er fastslått at dentale amalgamfyllinger kan føre til lokale bivirkninger, inkludert orale lichenoide reaksjoner (21), og fjerning av amalgamfyllinger i kontakt med lesjonene er generelt sett anbefales.

Anbefalt: