Hvor betales stempelavgift?

Innholdsfortegnelse:

Hvor betales stempelavgift?
Hvor betales stempelavgift?

Video: Hvor betales stempelavgift?

Video: Hvor betales stempelavgift?
Video: Hvor Vinteren Rĺr 2024, Mars
Anonim

Stempelavgift er skattemyndighetene pålegger juridiske dokumenter, vanligvis i overføring av eiendeler eller eiendom.

Betales stempelavgift av leverandøren?

Det er alltid boligkjøperen som betaler stempelavgift, ikke selgeren. Vanligvis vil advokaten din betale det på dine vegne som en del av kjøpsprosessen.

Betales stempelavgift av veldedige organisasjoner?

Så lenge visse vilkår er oppfylt, kan veldedige organisasjoner få nødhjelp fra SDLT når de kjøper land og eiendom til veldedige formål. En veldedig organisasjon kan kreve noe lettelse når de kjøper land og eiendom i fellesskap (som leietakere til felles) med en kjøper som ikke er veldedighetsorganisasjon. Velforeningen krever lettelse for sin andel av eiendommen.

Hvilket beløp skal stempelavgift betales av?

Den betales på verdien av eiendommen eller på sirkelkursen (prisen på eiendommen eller landet i en region, publisert og regulert av staten), avhengig av hva som enn måtte være er høyere. Enten du kjøper en ferdigstilt eller en videresalgs eiendom, pålegges stempelavgiften. Men måten det belastes på kan variere.

Hvor betaler du stempelavgift på aksjer?

Når det gjelder dematerialiserte aksjer, er ansvaret for å kreve inn stempelavgift ved salg/overføring av aksjer på børsen, clearingselskapet og depotet, alt ettersom være. Når de fysiske aksjene overføres, betales stempelavgift i form av selvklebende stempler påført SH-4.

Anbefalt: