Må gudfedre være katolske?

Innholdsfortegnelse:

Må gudfedre være katolske?
Må gudfedre være katolske?

Video: Må gudfedre være katolske?

Video: Må gudfedre være katolske?
Video: Такие секреты уже все забыли, но их стоит знать! Полезные советы на все случаи жизни! 2024, Mars
Anonim

Den romersk-katolske kirke En fadder må norm alt være en passende person, minst seksten år gammel, en bekreftet katolikk som har mottatt nattverden, ikke under noen kanonisk straff, og er kanskje ikke forelderen til barnet.

Kan du være fadder uten å være katolikk?

Døpte ikke-katolske kristne er kanskje ikke "offisielle" faddere for rekordboken, men de kan være kristne vitner for barnet ditt. Mennesker som ikke er døpte kristne kan ikke være faddere for dåpen, siden de selv ikke er døpt.

Må faddere være til stede ved katolsk dåp?

Må en fadder virkelig være med til dåpen? En fadder bør være ved dåpen hvis det er mulig. Men hvis det ikke er mulig for fadderen å delta på dåpen, vil de fleste kirker tillate en fullmektig gudforelder å være vitne til dåpen på vegne av fadderen som ikke kan gjøre det.

Kan du ha 2 gudmødre og 2 gudfedre?

Hvor mange faddere kan barnet mitt ha? Du kan ha så mange faddere du vil for barnet ditt. … I denne omstendigheten er det vanligvis slik at en jente vil ha 2 gudmødre og 1 gudfar og en gutt skal ha 2 gudfedre og 1 gudmor.

Kan du ha to gudfedre katolske?

minst en fadder i hvert sett (hvis du skal si, 2 par som faddere) må være katolikk og du kan ha så mange du vil. min siste sønn hadde fire faddere.

Anbefalt: