Er det eksemplarisk eller eksemplarisk?

Innholdsfortegnelse:

Er det eksemplarisk eller eksemplarisk?
Er det eksemplarisk eller eksemplarisk?

Video: Er det eksemplarisk eller eksemplarisk?

Video: Er det eksemplarisk eller eksemplarisk?
Video: Вы - Эймон Таргариен! 2024, Mars
Anonim

Som et substantiv er an "Exemplar" "et eksempel verdt å følge". "Eksemplarisk" er et adjektiv som betyr "fortjener respekt eller verdt å følge". Så du kan si "en eksemplarisk advokat", men ikke "en eksemplarisk advokat ".

Hva er forskjellen mellom eksemplarisk og eksemplarisk?

Som substantiv er forskjellen mellom eksemplarisk og eksemplarisk

at eksemplar er noe som kan etterlignes; se ideal og modell mens eksemplarisk er (foreldet) et eksempel, eller typisk forekomst; et eksempel.

Hva betyr eksemplarer?

: en som fungerer som modell eller eksempel: som f.eks. a: en ideell modell. b: et typisk eller standard eksemplar et eksempel på middelalderarkitektur. c: en kopi av en bok eller skrift.

Hva er riktig stavemåte for eksemplarisk?

Når noe er best det kan være eller når det høyeste punktet, er det eksemplarisk og dermed verdt å etterligne. Eksemplarisk kommer fra det latinske exemplum, som betyr «prøve» eller «eksempel». Mens noen mennesker og ting blir holdt som eksempler på hva man ikke skal gjøre, er en eksemplarisk person eller ting alltid et positivt eksempel.

Hva er noen eksempler på eksempler?

Definisjonen av et eksemplar er person eller ting som anses som et mønster som skal kopieres. Et eksempel på et eksemplar er en person som andre prøver å etterligne, for eksempel Michael Jackson Et eksempel på et eksemplar er en kopi av et manuskript. En person eller ting som anses som verdig å etterligne; modell; mønster; arketype.

Anbefalt: