Hvilken periode levde carcharodontosaurus?

Innholdsfortegnelse:

Hvilken periode levde carcharodontosaurus?
Hvilken periode levde carcharodontosaurus?

Video: Hvilken periode levde carcharodontosaurus?

Video: Hvilken periode levde carcharodontosaurus?
Video: Charlotte: - Jeg ble flau! | Blir en lettere forelsket under eggløsning? 2024, Mars
Anonim

Carcharodontosaurus er en slekt av store karcharodontosauride theropod-dinosaurer som eksisterte under det senomanske stadiet i midten av kritttiden i Nord-Afrika.

Når døde Carcharodontosaurus ut?

De siste definitive medlemmene av allosaurene, Carcharodontosauridae, døde ut for rundt 90 millioner år siden, under den sene krittperioden [3]. Det var først etter allosaurenes tilbakegang at tyrannosaurene klarte å utvikle seg i større størrelse og ble de dominerende landrovdyrene i miljøet deres.

Hvilket biom levde Carcharodontosaurus i?

Økosystem: Carcharodontosaurus levde i en rekke økosystemer over hele Nord-Afrika i midten av kritttiden, i en rekke forskjellige miljøer. Den levde i åpne flomsletter, så vel som nær mangroveskoger, men ikke så assosiert med våte økosystemer som Spinosaurus var.

Hvor gammel er Carcharodontosaurus?

Carcharodontosaurus levde i Afrika i mellomkrittperioden, for rundt 113 – 90 millioner år siden. En av de beste rovdyrene i sin tid og region, Carcharodontosaurus var den naturlige rivalen til Spinosaurus.

Hvorfor døde Carcharodontosaurus ut?

iguidensis. Populasjoner av carcharodontosaurider kan ha blitt avskåret fra hverandre, og dette ga opphav til nye arter av Carcharodontosaurus. … Tapet av habitat førte sannsynligvis til døden av økosystemet og de sårbare apex-rovdyrene som karcharodontosauridene og spinosauridene ble utryddet.

Anbefalt: