Hvorfor prosjektiler reiser med to uavhengige bevegelser?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor prosjektiler reiser med to uavhengige bevegelser?
Hvorfor prosjektiler reiser med to uavhengige bevegelser?

Video: Hvorfor prosjektiler reiser med to uavhengige bevegelser?

Video: Hvorfor prosjektiler reiser med to uavhengige bevegelser?
Video: Debunking the myth of the Lost Cause: A lie embedded in American history - Karen L. Cox 2024, Mars
Anonim

Den vertikale kraften virker vinkelrett på den horisontale bevegelsen og vil ikke påvirke den siden vinkelrette bevegelseskomponenter er uavhengige av hverandre. Dermed beveger prosjektilet seg med en konstant horisontal hastighet og en nedadgående vertikal akselerasjon.

Hva er de to uavhengige bevegelsene i en prosjektilbevegelse?

Noe av det viktigste illustrert av prosjektilbevegelser er at vertikale og horisontale bevegelser er uavhengige av hverandre.

Hva er de to årsakene til prosjektilbevegelse?

Et prosjektil er et objekt der den eneste kraften er gravity Tyngdekraften påvirker den vertikale bevegelsen til prosjektilet, og forårsaker dermed en vertikal akselerasjon. Den horisontale bevegelsen til prosjektilet er et resultat av tendensen til et objekt i bevegelse til å forbli i bevegelse med konstant hastighet.

Hvorfor er horisontal og vertikal bevegelse uavhengig?

Prosjektiler beveger seg med en parabolsk bane på grunn av tyngdekraftens påvirkning. Det er ingen horisontale krefter som virker på prosjektiler og dermed ingen horisontal akselerasjon, … vertikalhastigheten til et prosjektil endres med 9,8 m/s hvert sekund, Den horisontale bevegelsen til et prosjektil er uavhengig av dets vertikale bevegelse.

Hvorfor er masse uavhengig av prosjektilbevegelse?

Når en gjenstand slippes fra et tårn, påvirker ikke masse slutthastighet eller tid. … Når du skriver bevegelseslikninger for et f alt objekt, er masse i ligningene på 2 steder, og de kansellerer ut Det er i hovedsak grunnen til at masse ikke påvirker resultatene av analyse av et prosjektil.

Anbefalt: